Onderhoud Composiet

Algemeen:

Om uw werkblad schoon te houden dient u vervuiling en andere onregelmatigheden direct te verwijderen. Kalkaanslag als gevolg van hard water kunt u verwijderen met Viakal of Antikal. Na gebruik van deze middelen direct goed naspoelen met veel water. Regelmatig onderhoud met een speciaal afgestemde Stonetop onderhoudsset zal de levensduur van het werkblad verlengen.

Onderhoudset:

Bij elke Royal Stone® composiet werkblad behoort een speciaal afgestemde onderhoudsset besteld te worden.
Om aanspraak te maken op de garantie dient u gebruik te maken van de Stonetop onderhoudsset. Indien er geen gebruik gemaakt wordt van de Stonetop onderhoudsset vervalt de garantie vanaf 6 maanden na aflevering met betrekking tot vlekvorming op het werkblad. In elke speciaal afgestemde onderhoudset zijn de onderhoudsvoorschrift toegevoegd.

Data sheet StoneTop Aanrechtbladen Cleaner
Data sheet StoneTop Preventief Impregneer

Composiet spoelbakken:

De spoelbakken dienen net als het werkblad regelmatig schoongemaakt te worden om vuil en aanslag te voorkomen. Let op met chemische en zuurhoudende producten, deze kunnen vlekken veroorzaken en het materiaal en de lijmnaad onherstelbaar beschadigen. Deze stoffen direct met veel water verwijderen.

Garantie op composiet spoelbakken geven we tot 6 maanden na plaatsing. Indien een spoelbak daarna lekt is de garantie niet meer van toepaasing vanwege het oncontroleerbaar gebruik van vloeistoffen.

Composiet spoelbakken met een RVS buitenzijde hebben de standaard garantie.

Gepolijst:

Dagelijks onderhoud met een huishoudsopje is voldoende. Hardnekkige vlekken verwijderen met Cif Cream of natuursteenreiniger. Geen schuurmiddelen en/of schuurspons gebruiken, hierdoor zal de glans van het blad worden aangetast. Kalkaanslag verwijderen met azijn, Viakal of Antikal. Bij gebruik van Viakal of Antikal goed naspoelen met veel water. Bij het opvolgen van de onderhoudsvoorschriften en 2 maal per jaar een behandeling met de Stonetop onderhoudsmiddelen zal het blad jarenlang mooi blijven.

Gezoet en Satin:

Bij de gezoete versie van composiet heeft het oppervlak de laatste polijsting niet ondergaan. Dagelijks onderhoud met een huishoudsopje en eventueel Cif Cream is voldoende. Vervuiling direct verwijderen. Hardnekkige vlekken verwijderen met Cif Cream en een Scotch-Brite spons, natuursteenreiniger of een soda-oplossing.
Kalkaanslag verwijderen met azijn, Viakal of Antikal. Bij gebruik van soda, Viakal of Antikal direct goed naspoelen met veel water. Bij het opvolgen van de onderhoudsvoorschriften en een regelmatige behandeling met de Stonetop onderhoudsmiddelen zal het blad jarenlang mooi blijven.

Grain en Velvet:

Bij de grain en velvet versie van composiet is de laatste behandeling van het oppervlak uitgevoerd met een zeer specifieke “polijstpad”. Dagelijks onderhoud met een huishoudsopje en eventueel Cif Cream is voldoende.
Vervuiling direct verwijderen. Hardnekkige vlekken verwijderen met Cif Cream en een Scotch-Brite spons, natuursteenreiniger of een soda-oplossing. Kalkaanslag verwijderen met azijn, Viakal of Antikal. Bij gebruik van soda, Viakal of Antikal direct goed naspoelen met veel water.
Bij het opvolgen van de onderhoudsvoorschriften en een regelmatige behandeling met de Stonetop onderhoudsmiddelen zal het blad jarenlang mooi blijven.

Anciento:

Bij de anciento versie van composiet is het oppervlak relatief ruw.
Hierdoor heeft het zijn unieke uitstraling. Het oppervlak is daardoor gevoeliger voor het achterblijven van vervuiling. Dagelijks onderhoud met een huishoudsopje en een doek plus eventueel borstel is voldoende. Vervuiling direct verwijderen. Het ruwere oppervlak vraagt wat meer onderhoud. Hardnekkige vlekken verwijderen met natuursteenreiniger of soda-oplossing. Kalkaanslag verwijderen met azijn, Viakal of Antikal. Bij gebruik soda, Viakal of Antikal direct goed naspoelen met veel water. Bij het opvolgen van de onderhoudsvoorschriften en een regelmatige behandeling met de Stonetop onderhoudsmiddelen zal het blad jarenlang mooi blijven.

Tip:

Verf e.d. kan het best worden verwijderd met aceton, spiritus, terpetine of thinner. Bedenk bij het gebruik van speciale reinigings- of oplosmiddelen dat deze bijtend en ontvlambaar kunnen zijn, denk hierbij aan ovenreiniger, gootsteenontstopper, viakal, antikal, verfafbijt, kwast- en metaalreinigers etc. Altijd ruim schoonmaken en naspoelen met warm water.