Onderhoud Graniet

Algemeen:

Om uw werkblad schoon te houden dient u vervuiling en andere onregelmatigheden direct te verwijderen. Kalkaanslag als gevolg van hard water kunt u verwijderen met Viakal of Antikal. Na gebruik van deze middelen direct goed naspoelen met veel water. Regelmatig onderhoud met een speciaal afgestemde Topline onderhoudsset zal de levensduur van het werkblad verlengen. Graniet is een natuurproduct waarin haarscheurtjes, mineraal en/of kleurconcentraties kunnen voorkomen. Het is mogelijk dat, met name bij strijklicht, putjes in het oppervlak zichtbaar zijn. Deze eigenschappen zijn inherent aan een natuurproduct.

Onderhoudset:

Bij elk topgraniet werkblad behoort een speciaal afgestemde onderhoudsset besteld te worden. Om aanspraak te maken op de garantie dient u gebruik te maken van de Stonetop onderhoudsset. Indien er geen gebruik gemaakt wordt van de Stonetop onderhoudsset vervalt de garantie vanaf 6 maanden na aflevering met betrekking tot vlekvorming op het werkblad. In elke speciaal afgestemde onderhoudsset zijn de onderhoudsvoorschrift toegevoegd.

Graniet spoelbakken:

De spoelbakken dienen net als het werkblad regelmatig schoongemaakt te worden om vuil en aanslag te voorkomen. Let op met chemische en zuurhoudende producten, deze kunnen vlekken veroorzaken en het materiaal en de lijmnaad onherstelbaar beschadigen. Deze stoffen direct met veel water verwijderen. Garantie op granieten spoelbakken geven we tot 6 maanden na plaatsing. Indien een spoelbak daarna lekt is de garantie niet meer van toepassing vanwege het oncontroleerbaar gebruik van vloeistoffen.

Graniet spoelbakken met een RVS buitenzijde hebben de standaard garantie.

Gepolijst:

Voor dagelijks onderhoud van uw werkblad, is het afnemen met een vochtige doek, eventueel voorzien van een huishoudvriendelijk sopje, voldoende. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met natuursteen werkbladreiniger. Kalkaanslag als gevolg van hard water kunt u verwijderen met Viakal of Antikal.
Na gebruik met veel water wegspoelen. Regelmatig onderhoud met de speciaal afgestemde onderhoudsset zal de levensduur van uw werkblad verlengen.

Gezoet:

Bij de gezoete versie van graniet heeft het oppervlak de laatste polijsting niet ondergaan. Hierdoor heeft het zijn unieke uitstraling.

Het oppervlak is daardoor gevoeliger voor vervuiling, hetgeen zich uit in vlekvorming. Wij geven u het advies dit duidelijk aan de consument kenbaar te maken. Om uw werkblad schoon te houden, dient u vervuiling en andere onregelmatigheden direct te verwijderen. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met natuursteenreiniger. Kalkaanslag als gevolg van hard water kunt u verwijderen met Viakal of Antikal. Na gebruik direct met veel water wegspoelen. Regelmatig onderhoud met de speciaal afgestemde onderhoudsset zal de levensduur van uw werkblad verlengen.

Satinado:

Bij de Satinado versie van graniet is het oppervlak relatief ruw. Hierdoor heeft het zijn unieke uitstraling. Het oppervlak is daardoor gevoeliger voor het achterblijven van vervuiling. Wij geven u het advies dit duidelijk aan de consument kenbaar te maken. Om uw werkblad schoon te houden, dient u vervuiling en andere onrgelmatigheden direct te verwijderen, eventueel met een harde borstel. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met natuursteenreiniger. Kalkaanslag als gevolg van hard water kunt u verwijderen met Viakal of Antikal. Na gebruik met veel water wegspoelen. Regelmatig onderhoud met de speciaal afgestemde onderhoudsset zal de levensduur van uw werkblad verlengen.

Tip:

Verf e.d. kan het best worden verwijderd met aceton, spiritus, terpetine of thinner. Bedenk bij het gebruik van speciale reinigings- of oplosmiddelen dat deze bijtend en ontvlambaar kunnen zijn, denk hierbij aan ovenreiniger, gootsteenontstopper, viakal, antikal, verfafbijt, kwast- en metaalreinigers etc. Altijd ruim schoonmaken en naspoelen met warm water.