Onderhoud Hout

Algemeen:

Hard hout vereist veel onderhoud om het in optimale conditie te houden. Zo moet het werkblad regelmatig worden gezeept om het hout zoveel mogelijk tegen vocht en vuilopname te beschermen. Afhankelijk van het gebruik dient dit minimaal 1x per week te gebeuren. De meegeleverde Woca sprayflacon zeep naturel of wit kunt u gebruiken voor dit onderhoud.

Onderhoudset 1: Dagelijks

Voor dagelijks onderhoud en niet hardnekkige vlekken. Spray het werkblad gelijkmatig in met zeep en laat het enkele minuten intrekken. Haal de overtollige zeep met een katoenen doek van het werkblad en laat het verder drogen.
De zeep zorgt voor een steeds betere bescherming van het werkblad.

Onderhoudset 2: Groot

Dit is voor groot onderhoud en hardnekkige vlekken. Naar behoefte (bij schraalheid of vlekken) dient u het werkblad te behandelen met Woca worktop olie/gel naturel of wit. Dit moet gemiddeld 2 à 3 keer per jaar gebeuren om het werkblad optimaal te onderhouden.

Onderhoudset 3: Totaal

Bij elke complete order adviseren wij deze totaalset te bestellen.
Deze bevat de onderdelen van set 1 en 2. Wij adviseren om de 1e maand na montage het blad 2 a 3 keer te oliën zodat de bladdelen goed verzadigd raken met de olie.
1 Spray het werkblad ruim in met Woca intensiefreiniger en
laat dit enkele minuten intrekken.
2 Verwijder de losgekomen zeep met een katoenen doek.
3 Laat het werkblad goed drogen.
4 Kneed de tube Woca worktop gel.
5 Breng met een witte pad of doek een kleine hoeveelheid gel
aan in een gelijkmatige dekkende laag.
6 Boen deze laag in met een velvet disk (k2000) zodat het
oppervlak glad en egaal is en verwijder overtollige gel.
7 De gel is volledig uitgehard na 24 uur bij een kamertempera
tuur van minimaal 16 c. Laat het werkblad niet nat worden
tijdens het uitharden. De eerste 2 – 3 keer hoeven de punten 1, 2 en 3 niet opgevolgd te worden.

Let op!! Met olie doordrente doeken eerst onderdompelen in water alvorens weg te gooien. Dit vanwege de kans op zelfontbranding.
Aanbevolen wordt het werkblad na het oliën ten minste 6 uur niet te gebruiken. Het werkblad kan na 3 dagen weer behandeld worden met Woca zeep naturel of wit.

Tips:

Laat de deur van de vaatwasser zo lang mogelijk dicht en laat de
machine zeker zijn droogproces afmaken. Zet u de deur te snel open, waardoor er stoom uit de vaatwasser kan ontsnappen, loopt u het risico dat deze stoom onder het werkblad komt en het blad na verloop van tijd krom zal gaan trekken. Reclamatie als gevolg hiervan is niet mogelijk. Alufolie kan dit voorkomen.

Maak met voorwerpen zoals pannen altijd gebruik van een afzetgedeelte of onderzetter. Vermijd het gebruik van chemicaliën, zoals chloor, terpentine e.d. op of in de buurt van het werkblad. Wanneer dit soort stoffen in contact komen met het werkblad dan zullen er zeer moeilijke verwijderbare vlekken in het hout ontstaan.
Ook synthetische zepen (afwasmiddel) kunnen vlekken veroorzaken doordat deze langzaam de gebruikte olie gel zullen oplossen.

Poets het werkblad dan ook altijd alleen met Woca zeep af.
Gemorste vloeistoffen zoals water en frisdrank, dienen onmiddellijk verwijderd te worden, dit om problemen met vlekken en kringen te voorkomen die hierdoor veroorzaakt worden. Dit geldt ook voor morsen met water en condens in de badkamer, ook rondom kranen etc. Ook hier geldt dat onoordeelkundig gebruik nooit tot reclamaties
kan leiden.

Bedenk dat reinigings- of oplosmiddelen het blad kunnen beschadigen zoals aceton, terpetine of thinner maar ook ovenreiniger, gootsteenontstopper, viakal, antikal, verfafbijt, kwast- en metaalreinigers etc.